top of page

DR ACKERMAN

Dr. P. Ackerman

Op 1 september 2012 startte Dr. Pieter Ackerman in onze dienst als orthopedisch chirurg met specialisatie heup en kniepathologie.
 

Dr. Pieter Ackerman is afkomstig uit Oostakker en na zijn studies aan het Sint-Lievenscollege in Gent werd hij arts in 2004 aan UGent, waar hij zich specialiseerde in de orthopedie en werd erkend in 2010.
 

Hij was een jaar werkzaam in het UCL Hospitals NHS London, een wereldvermaard centrum voor heup- en kniechirurgie, waar hij werkte met de befaamde chirurgen Prof. Dr. F. Haddad voor de primaire en revisie prothesechirurgie en Dr. J. Witt met specialisatie in de adolescente heup, met nadruk op bekkenosteotomie en heuparthroscopie.

Vanaf januari 2012 volgde hij nog verdere subspecialisatie in bekende centra in het binnen- en buitenland. Wat het buitenland betreft, gaat het om centra waaronder Iselspital (Bern), Pitié-Salpêtrière Hospital (Parijs) en Miss Muirhead-Allwood (chirurge Brits koningshuis in Londen).

Voor ons land gaat het om het AZ Monica in Antwerpen voor wat betreft de nieuwste technieken van arthroscopische kniechirurgie (Dr. K. Lagae), het plaatsen van knieprotheses volgens de LaZiRUSh®techniek of zorgprogramma (www.lazirush.be) bij Dr. I. Ghijselings in AZ Alma in Eeklo, heup- en kniechirurgie, met heuparthroscopie in het bijzonder bij Dr. J. Hens en Dr. J. De Schepper in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas.

HEUP - KNIE - SPORT
bottom of page